De school is geopend in het dorpshuis!

Ineens is het dan echt zo: de school en het dorpshuis zijn nu onder één dak.

Vóór de krokusvakantie hebben de kinderen nog meegeholpen met het verhuizen van hun spulletjes en in de -verlengde- vakantie is hard gewerkt om de inrichting op orde te krijgen. Op donderdag 4 maart was dan de officiële opening. Weer een beetje behelpen met die afstanden, maar feestelijk was het wel. Claudia Diepstraaten, namens de school en burgemeester Ton Strien hielden een toespraak en daarna werd het naambord van de school onthuld door 2 leerlingen. Daarna mochten de kinderen naar binnen, met de ouders voor deze keer, maar wel op gepaste afstand.

In de weken hiervoor is ook hard gewerkt aan de herinrichting van de buitenruimte. De tuin werd een schoolplein, met allerlei speelmogelijkheden en een mooi terras.

Er is een professioneel plan gemaakt voor de inrichting, maar het geld was op. Het werk is dan ook door vrijwilligers gedaan en met zo veel mogelijk bestaande materialen.

Het schoolplein kan buiten schooltijd ook gebruikt worden als terras voor het dorpshuis. We verheugen ons nu al op de tijd dat alles weer open kan en je lekker een biertje kan drinken op het terras!

Dan pas zullen veel Welsumers voor het eerst het dorpshuis en de school kunnen bekijken. Daarom hebben we hier wat foto’s geplaatst en kun je op de website welsum.info meer foto’s bekijken.

Mensen die het wel hebben gezien waren verrast door de ruimte en het licht in de school!