bijeenkomst 29 januari 2023

Welsummers dromen verder

Het grote succes van de eerste middag heeft laten zien dat Welsum een creatief dorp van dromers en doeners is.

De eerste bijeenkomst van de “Droom van Welsum” eind januari werd druk bezocht. Met meer dan 100 Welsummers was het een gezellige en bonte mix van alle leeftijden, nieuwe en oude bewoners. Een echte storm aan ideeën kwam naar boven, er waren intensieve gesprekken en discussies. Mensen gingen met elkaar in gesprek over veel verschillende onderwerpen. Er was veel lof voor de opzet en de organisatie van deze middag. Alle ideeën zijn verzameld en in maar liefst 16 categorieën, van gezelligheid tot verbinding – van sport tot boeken, verdeeld. Alle leeftijden zijn hierin meegenomen.
Nu gaan wij doorpakken en dat doen wij wederom samen met Studio Vers Bestuur. Samen zoeken wij naar antwoorden op de volgende vragen:
“Waarom wil je iets? Wat is jouw activiteit? Wie doet het? Wie doet mee en hoe geef je het vorm?”. Niets moet, bijna alles mag en heel veel is mogelijk. Samen ontwikkelen wij zo nieuwe spelregels om al die mooie activiteiten zelfsturend, duurzaam en toekomstbestendig te organiseren.

 

Welsummers maken hierbij gebruik van de organisatiekracht, creativiteit en het out-of-the-box-denken. Zo ontstaat een bestuurlijke vernieuwing die in steeds meer gemeenschappen terrein gaat winnen, om invulling te geven aan een veranderende samenleving.

Heb je de eerste middag gemist, of heb je tussentijds nog nieuwe inspiratie? Voel je zeker welkom!
Zondag 26-2-23 van 14:30 tot 17 uur. Wij zorgen voor koffie en thee en natuurlijk sluiten wij de middag af met een borrel.