De droom van Welsum: Hoe staat het er mee

Beste dorpsgenoten,

Velen van jullie zijn bij de eerste, tweede en/of derde bijeenkomst van de Droom van Welsum aanwezig geweest. Tijdens deze bijeenkomsten zijn veel nieuwe initiatieven gestart.

 

 

 

Zoals jullie in de prestatie uit Hengevelde kunnen teruglezen is dit een proces van de lange adem en worden wij hierin ondersteund door Studio Vers Bestuur.

Wij zijn dit proces gestart om niet voor elkaar, maar met elkaar toekomstbestendig te worden. Iedereen is hierbij verantwoordelijk, maar dat hoeft niet in een vast bestuur, dat hoeft niet iedere dag/week – hoe deze samenwerking eruit komt te zien en welk aandeel jij erin hebt, dat bepaalt iedereen zelf.

Sabine Uitslag heeft voor dit proces de mooie vergelijking van het kippenhok, met kippen en eitjes die uitgebroed worden gemaakt. Hoe toepasselijk is dit voor ons dorp.

Deel deze informatie met iedere Welsumer, laat je horen en laat je zien.

Er zal in de toekomst geen clubje meer zijn die het voor je regelt, jij regelt het samen met je vrienden, buren & dorpsgenoten zelf. Jij bent verantwoordelijk voor de organisatie, planning en ja helaas ook voor het schoon achter laten van de gebruiksruimtes. Is dat erg? Het zal vooral wennen zijn.

Wij zijn dan geen gebruikers meer van bijvoorbeeld het dorpshuis, wij zijn eigenaren van het dorpshuis, ons dorp, ons paasvuur, ons kermse! En omdat het vele schouders zijn die de last dragen, zal het makkelijker worden.

Verslag van 29 januari

Verslag van 26 februari

Het verslag van 19 maart 2023

Het getekende verslag van 19 maart